Bezlepkové javorové kopečky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 100 g kukuřičné mouky
- 70 g bílé BL mouky
- 30 g kokosové moučky
- 1 PL sezamových semínek
- nastrouhaná kůra ze středně velkého pomeranče
- nastrouhaný štráfek hořké čokolády na hrubo
- 1 vejce
- 100 g javorového sirupu
- 120 g změklého másla
- ½ prášku na pečení
- špetka soli
Postup Bezlepkové javorové kopečky
Postup přípravy receptu
-
Suché přísady promícháme. Máslo s vejcem, sirupem vyšleháme do pěny. Do směsi zapracujeme suché ingredience a necháme chvilku stát.
Na pečící papír tvoříme kuličky asi 3 cm v průměru. Trochu se rozjedou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C, kterou snížíme na 160°C a pečeme do růžova.
Hotové pečivo necháme vychladnout na plechu.