Vepřové kousky s bramborákem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové maso
cibule
česnek
mrkev
celer
paprika zelená
2 rajčata
chilli paprička
olej
pórek
trošku medu
sojová omáčka
sůl
koření na čínu
1 dcl bílého vína
Bramborové placky:
8 brambor
6 stroužků česneku
sůl
pepř
kmín
majoránka
1 vejce
2 lžíce hladké mouky
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kousky.

  2. Na oleji osmažíme nakrájenou cibulí, přidáme naškrábanou mrkev, celer, chvíli restujeme, přidáme maso, česnek nakrájený na tenké plátky a postupně ostatní nakrájenou zeleninu, malou lžičku medu, sojovou omáčku asi 2 lžíce, kořenící směs na čínu, osolíme, podlijeme bílým vínem, přikryjeme poklicí a dusíme do změknutí masa, podlíváme vodou nebo vývarem.

  3. Podáváme s bramborovými plackami.

  4. Brambory oloupeme, nastrouháme strouhadlem najemno, česnek taky nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř, kmín, majoránku, promícháme a smažíme na rozpáleném oleji na pánvi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!