Vepřový plátek špikovaný slaninou s brusinkami a sýrovou pěnou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové maso měkčí (panenka, oříšek)
- anglická slanina delší (2 ks na plátek masa)
- brusinky
- 150 ml 31-33% smetany
- Eidam
- Niva
- Hermelín
- olej
Postup Vepřový plátek špikovaný slaninou s brusinkami a sýrovou pěnou
Postup přípravy receptu
-
Maso: vepřové plátky proděravíme asi ve 3 místech a protáhneme slaninkou tak, aby byl zakrytý celý plátek.
Potom ještě umístíme další navrch plátku.
Maso dáme do misky a namoříme přes noc do trošky oleje.
Druhý den osolíme, opepříme a osmažíme do zlatova.
Pěna: během pečení nastrouháme sýry (na 4 plátky): 80 g-100 g Eidamu, celý vnitřek 1 Hermelínu, Niva tak 50-60 g g podle chuti.
Na plotnu dáme hrnec a na mírném ohni přivedeme k varu smetanu.
Přidáme sýry a mícháme, nemusí být maximálně rozpuštěno, hlavně míchat, dokud nesundáme z plotny.
Směska by měla být středně hustá, spíš řidší, můžeme zředit.
Necháme vychladnout a ponorným mixérem ve vysoké misce rozmixujem a zpěníme.
Servírujeme plátek, kolem pěna a brusinky.