Vepřový plátek špikovaný slaninou s brusinkami a sýrovou pěnou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové maso měkčí (panenka, oříšek)
anglická slanina delší (2 ks na plátek masa)
brusinky
150 ml 31-33% smetany
Eidam
Niva
Hermelín
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso: vepřové plátky proděravíme asi ve 3 místech a protáhneme slaninkou tak, aby byl zakrytý celý plátek.

  2. Potom ještě umístíme další navrch plátku.

  3. Maso dáme do misky a namoříme přes noc do trošky oleje.

  4. Druhý den osolíme, opepříme a osmažíme do zlatova.

  5. Pěna: během pečení nastrouháme sýry (na 4 plátky): 80 g-100 g Eidamu, celý vnitřek 1 Hermelínu, Niva tak 50-60 g g podle chuti.

  6. Na plotnu dáme hrnec a na mírném ohni přivedeme k varu smetanu.

  7. Přidáme sýry a mícháme, nemusí být maximálně rozpuštěno, hlavně míchat, dokud nesundáme z plotny.

  8. Směska by měla být středně hustá, spíš řidší, můžeme zředit.

  9. Necháme vychladnout a ponorným mixérem ve vysoké misce rozmixujem a zpěníme.

  10. Servírujeme plátek, kolem pěna a brusinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!