Zapečený celer s kapustou, šunkou a mozzarelou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 středně velká bulva celeru
- 200-300 g syrové kapusty
- 2 kusy koule Mozzarely
- 150 g šunky
- 1/2 větší cibule
- sůl
- pepř
- koření na rajčata
- 1-2 lžíce oleje
- 1 vajíčko
Postup Zapečený celer s kapustou, šunkou a mozzarelou
Postup přípravy receptu
-
Celer oloupeme, překrojíme na poloviny, uvaříme v osolené vodě cca 10 - 15 minut. Cibuli nakrájíme nadrobno, šunku na kostičky, mozzarelu na plátky, syrovou kapustu na nudličky.
Do pečící, olejem vymazané nádoby vkládáme na plátky nakrájený celer, osolíme, opepříme, posypeme jej kapustou, cibulí, šunkou a postup opakujeme, dokud máme suroviny. Povrch směsi poklademe mozzarelou, osolíme, opepříme a můžeme posypat kořením na rajčata. Zapékáme na 200 stupňů skoro dorůžova. Zhruba 5 minut před dokončením zalijeme vajíčkem a pečeme do sražení vajíčka. Podáváme s okurkovým salátem.