Nutrie (králík) pečená v marinádě
Recepty, Jiné masoSuroviny
- Naporcovaná nutrie (králík)
- sůl
- Marináda:
- 200 ml vody
- 100 ml oleje
- lžička pepře
- lžička soli
- lžička mleté papriky
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 4 stroužky česneku
- 2 větší cibule
Postup Nutrie (králík) pečená v marinádě
Postup přípravy receptu
-
Cibule a česnek pokrájíme a smícháme s ostatními surovinami na marinádu, do které naložíme naporcované, osolené maso.
Uložíme i s pekáčkem přes noc do lednice.
Naložené maso dáme zakryté péct i s marinádou, po 30-40 minutách odkryjeme a dopečeme. (Zakryté jsme pekli na 210°C, dopékali při 170-180°C - každá trouba ale peče jinak, dejte pozor na vysušení.)