Pečené rizoto z vařené slepice
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 slepičí stehno, nebo i jiné části slepice
- 1/2 menší cukety
- mražený hrášek podle chuti
- 1/2 sklenice leča - (může být i mražené)
- 1 kus zelené cibulky
- sůl
- pepř
- hrnek slepičího vývaru
- 1/2 hrnku rýže
- 1 lžička másla
Postup Pečené rizoto z vařené slepice
Postup přípravy receptu
-
Slepičí stehno, popřípadě slepičí jiné maso uvaříme v tlakovém hrnci a maso pak nakrájíme na menší kousky.
Na másle orestujeme zelenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, lečo a hrášek. Přidáme nakrájené slepičí maso, promícháme asi 2-3 minuty a přisypeme rýži, kterou také chvíli opékáme se zeleninou.
Opečenou směs zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, promícháme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme, dokud se vývar nevyvaří.
Podáváme nejlépe s kyselou okurkou..