Makovo-tvarohová bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g mletého máku
- 3/4 hrnku oleje
- 200 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
- 1 tvaroh
- 200 g polohrubé mouky
- 1 jablko (nastrouhané, nemusí být, ale můžete to tím vylepšit)
Postup Makovo-tvarohová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Utřeme žloutky s cukry a tvarohem, postupně přidáváme olej, mák, mouku, prášek do pečiva a ušlehané bílky.
Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Těsto nalijeme do formy a pečeme na 170°C zhruba hodinu.
Bábovku necháme trochu odpočinout ve formě a poté ji vyklopíme.
Necháme vychladnout a můžeme ještě pocukrovat moučkovým cukrem.