Makovo-tvarohová bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g mletého máku
3/4 hrnku oleje
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
3 vejce
1 tvaroh
200 g polohrubé mouky
1 jablko (nastrouhané, nemusí být, ale můžete to tím vylepšit)

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme žloutky s cukry a tvarohem, postupně přidáváme olej, mák, mouku, prášek do pečiva a ušlehané bílky.

  2. Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

  3. Těsto nalijeme do formy a pečeme na 170°C zhruba hodinu.

  4. Bábovku necháme trochu odpočinout ve formě a poté ji vyklopíme.

  5. Necháme vychladnout a můžeme ještě pocukrovat moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!