Vepřové kolínko z papiňáku dopékané v troubě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- (na vývar)
- 2 ks vepřovho předního kolena
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 bobkové listy
- 2 kostky zeleninového bujónu
- 15 kuliček pepře
- na pečení
- (uvařené kolena)
- 10 stroužků česneku
- 1 cibule
- 4 pl sojové omáčky
- 1 pl drceného kmínu
- 2 pl oleje
- 4 dcl vývaru z kolen
- sůl na dochucení
Postup Vepřové kolínko z papiňáku dopékané v troubě
Postup přípravy receptu
-
Do 7 litrového papiňáku (tlakového hrnce) dáme očištěné kolena, česnek, cibuli i se slupkou pro lepší barvu vývaru, bobkové listy, pepř a zeleninové bujóny.
Vše zalijeme 2 litry horké vody, hrnec uzavřeme poklicí a od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum vaříme pod tlakem 50 minut.
Po ochlazení hrnec otevřeme, kolena vybereme, vykostíme a nakrájíme na úhledné porce.
Troubu si zapneme na vyhřátí.
Očistíme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme nadrobno, stroužky česneku přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky.
Do kastrůlku na rozehřátém oleji 4 minuty restujeme cibuli, pak přidáme česnek a ještě 3 minuty restujeme do světle zlatavé barvy.
Nachystáme si větší hlubší pekáček do kterého přendáme orestovanou směsku, kastrůlek vypláchneme 3 dcl vývaru z kolen, přilijeme do pekáčku, přidáme sojovou omáčku, kmín a vše dobře rozmícháme.
Přidáme připravené naporcované maso, vložíme do předehřáté trouby a na plný výkon nepřikryté pečeme 20 minut.
Poté troubu vypneme, hotové maso podlijeme 1 dcl horkého vývaru a necháme ještě 10 minut v troubě odpočinout. Podáváme se zelím a knedlíkem,hodí se i šťouchané brambory, nebo si dáme pouze s křenem, nebo hořčicí.