Pizza s parmskou šunkou a žampiony

Recepty, Pizzy

Suroviny

Na 3 pizzy:
360 g hladké mouky
170 ml vlažné vody
olivový olej na pokapání
10 g droždí
sůl
špetka cukru
2-3 balení mozzarelly
1 balení parmské šunky
žampiony
sýr Grana Padano na postrouhání (nebo parmezán)
1 velká plechovka konzervovaných rajčat (v létě použijte čerstvé)
oregano
pepř
1-2 stroužky česneku
čerstvá rukola na dokončení

Postup přípravy receptu

  1. Jako první jsem udělala kvásek. V hrnku jsem smíchala trochu vlažné vody, droždí, špetku cukru a dvě lžíce hladké mouky. Kvásek jsem nechala vzejít na teplém místě.

  2. Do mísy jsem prosela hladkou mouku, přidala sůl a do mouky udělala důlek. Do důlku jsem přidala vykynutý kvásek a vlažnou vodu. Nejdřív jsem těsto promíchala v míse a nakonec jsem ho zadělala na vále. Těsto jsem pokapala olivovým olejem a nechala na teplém místě 30 minut kynout.

  3. Mezitím jsem si zapla troubu na 275°C. Rajčata jsem z konzervy přendala do misky a trochu je mačkátkem rozmačkala. Potom jsem k nim přidala sůl, pepř, prolisovaný česnek a oregano. Mozzarellu a žampiony jsem nakrájela na plátky.

  4. Vykynuté těsto jsem rozdělila na 3 díly a každý díl zvlášť rozválela na tenký kruh. Každý kruh zvlášť jsem přendala na plech s pečícím papírem.

  5. Jako první jsem je potřela rajčatovou směsí. Na rajčata jsem naskládala mozzarellu a žampiony. Nakonec jsem pizzu postrouhala sýrem Grana Padano.

  6. Pizzy jsem pekla při 275°C v programu horký vzduch zhruba 10-12 minut.. (pozor je to rychlovka!) Upečenou pizzu jsem ozdobila nakrájenou parmskou šunkou a rukolou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!