Treska v troubě

Recepty, Ryby

Suroviny

treska (pro 6 lidí cca 800 g ryby)
1 šlehačka ke šlehání
kopr
tymián
bazalka
česnek
sůl
pepř
olivový olej
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Tresku nakrájíme na filety, které posolíme a z jedné strany lehounce opepříme.

  2. Do pekáčku dáme trochu olivového oleje a na něj vyskládáme tresku, kterou nerovnoměrně proložíme jemnými snítkami kopru, většími lístky bazalky, slabšími větvičkami dobře propláchnutého tymiánu a na půlky rozkrojenými menšími stroužky česneku. Přelijeme šlehačkou a nakonec na každý kousek ryby, který vystupuje ze šlehačky, položíme plátek másla.

  3. Celý pekáček překryjeme alobalem a dáme do lednice uležet, aby se všechny chutě začaly uvolňovat do šlehačky a nebo ho můžeme vložit rovnou do trouby, předehřáté na 200°C i s alobalem a necháme tam rybu cca 15 minut. Po té době se už šlehačka bude vařit a proto sundáme alobal a rybu vrátíme do trouby na dalších cca 15 minut.

  4. Potom pekáček vyndáme a rybu servírujeme buď s vařenými bramborami a nebo, jako v našem případě, s bílým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!