Rychlý perníkový koláč se švestkami a drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 200 ml bílého jogurtu
- 80 g třtinového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 vejce
- 5 lžic slunečnicového oleje
- 2 lžíce rumu
- 120 g hladké mouky
- 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
- 2 lžičky koření do perníku
- 3 lžíce kakaa
- švestky
- Drobenka:.
- 1 a 1/2 lžíce másla
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 3 lžíce třtinového cukru
Postup Rychlý perníkový koláč se švestkami a drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience na těsto dáme postupně do mísy a umícháme hladké těsto. Kulatou koláčovou formu lehce vymažeme máslem a rozetřeme do ní těsto. Švestky rozpůlíme, vyndáme pecku a naklademe na těsto řeznou stranou nahoru.
Utvoříme drobenku z másla, mouky a třtinového cukru. Drobenkou posypeme švestky na koláči. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 35 minut. Pak vyzkoušíme špejlí, jestli je koláč pečený a necháme ho před podáváním vychladnout.