Rychlý perníkový koláč se švestkami a drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
200 ml bílého jogurtu
80 g třtinového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
5 lžic slunečnicového oleje
2 lžíce rumu
120 g hladké mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
2 lžičky koření do perníku
3 lžíce kakaa
švestky
Drobenka:.
1 a 1/2 lžíce másla
3 lžíce polohrubé mouky
3 lžíce třtinového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na těsto dáme postupně do mísy a umícháme hladké těsto. Kulatou koláčovou formu lehce vymažeme máslem a rozetřeme do ní těsto. Švestky rozpůlíme, vyndáme pecku a naklademe na těsto řeznou stranou nahoru.

  2. Utvoříme drobenku z másla, mouky a třtinového cukru. Drobenkou posypeme švestky na koláči. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 35 minut. Pak vyzkoušíme špejlí, jestli je koláč pečený a necháme ho před podáváním vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!