Salát z červené řepy a syrového zelí
Recepty, SalátySuroviny
- 1 malá hlávka zelí
- 5 červených řep
- 2 majolky poličanky v sáčku (200 gramů celkem - lze užít samozřejmě i jiná oblíbená majonéza)
- 1 malý jogurt
- 1 citron
- sůl
- celý pepř
Postup Salát z červené řepy a syrového zelí
Postup přípravy receptu
-
Ze zelí odstraníme vrchní ošklivé listy (nevyhazujeme viz poznámky níže), zbytek řádně opláchneme, rozčtvrtíme a nastrouháme (v celku by nám to moc nešlo). Řepu oloupeme a taktéž nastrouháme. Oboje děláme raději na jemném struhadle, i když u zelí pečliví krouhači mohou klidně a radostně krouhat.
Obě suroviny dáme do mísy, přidáme majolky, jogurt, řádně prosolíme a opepříme čerstvě nadrceným pepřem a velmi pečlivě promícháme. Na konec jen podle chuti okyselíme a případně ještě osolíme a opepříme.
Před podáváním dáme na chvíli odstát, aby se nám dobře spojily všechny chuti.