Salát z červené řepy a syrového zelí

Recepty, Saláty

Suroviny

1 malá hlávka zelí
5 červených řep
2 majolky poličanky v sáčku (200 gramů celkem - lze užít samozřejmě i jiná oblíbená majonéza)
1 malý jogurt
1 citron
sůl
celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ze zelí odstraníme vrchní ošklivé listy (nevyhazujeme viz poznámky níže), zbytek řádně opláchneme, rozčtvrtíme a nastrouháme (v celku by nám to moc nešlo). Řepu oloupeme a taktéž nastrouháme. Oboje děláme raději na jemném struhadle, i když u zelí pečliví krouhači mohou klidně a radostně krouhat.

  2. Obě suroviny dáme do mísy, přidáme majolky, jogurt, řádně prosolíme a opepříme čerstvě nadrceným pepřem a velmi pečlivě promícháme. Na konec jen podle chuti okyselíme a případně ještě osolíme a opepříme.

  3. Před podáváním dáme na chvíli odstát, aby se nám dobře spojily všechny chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!