Lososové rizoto

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 cibule
olej
1 hrnek kulatozrnné rýže na rizoto
3 hrnky vody nebo zeleninového vývaru
100 g uzeného lososa
sůl
pepř
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.

  2. Na rozpáleném oleji ji orestujeme do zesklovatění. Vsypeme nepropranou rýži (je důležité, aby si zachovala škrob na povrchu) a za stálého mícháni ji asi tři minuty restujeme, až než všechna zprůhlední.

  3. Poté přilijeme ½ hrnku vody nebo vývaru, necháme vsáknout a vyvařit a dolijeme další ½ hrnku vody. Opět necháme vsáknout a ještě jednou zopakujeme.

  4. Následně přilijeme všechnu zbývající tekutinu, osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni vaříme, až než se všechna tekutina vstřebá.

  5. Mezitím si plátky uzeného lososa nakrájíme na drobné kousky a najemno nasekáme petrželku.

  6. Když je rizoto dovařené (má krémovou konzistenci a rýže zůstává pevná, nerozvařená), vmícháme lososa a polovinu petrželky.

  7. Dochutíme solí a pepřem a necháme ještě pět minut pod pokličkou, již bez vaření, aby se propojily chutě.

  8. Servírujeme ozdobené zbylou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!