Štikozubec s rajčaty a petrželkou
Recepty, RybySuroviny
- Štikozubec kapský (3 medailonky po 100 g)
- sůl
- drcený kmín
- paprika mletá sladká 1/4 lžičky
- špek (slanina) 3 malé plátky
- rajčatový protlak 1 plná lžička
- menší cibule
- 3 stroužky česneku
- asi 7 cm pórku
- 3 rajčata
- 2 lžičky nakrájené petrželky + na ozdobení
- lžička másla
- lžička olivového oleje
Postup Štikozubec s rajčaty a petrželkou
Postup přípravy receptu
-
Medailonky z ryby si osolíme, posypeme mletou paprikou a kmínem.
Cibuli a pórek si nakrájíme na větší kousky. Česnek na tenké plátky, rajčata na větší kostky a petrželku najemno.
Na pánvi si rozehřejeme máslo s olejem a rybu na něm z obou stran opečeme do zlatova. Opečenou rybu odložíme stranou do tepla.
Na pánvi si do výpeku z ryby přidáme plátky špeku a cibuli restujeme do sklovata. Poté přisypeme nakrájený česnek, necháme ho rozvonět, přidáme protlak, mletou papriku promícháme a vsypeme rajčata. Dle potřeby podlijeme troškou vody.
Zeleninu lehce osolíme a necháme pár minut dusit. Poté přidáme pórek a ještě chvilku dusíme, ale tak, aby se nám rajčata nerozvařila a zůstaly kousky.
Nakonec do rajčat vložíme rybí medailonky a necháme je prohřát. Rybu si na talíři ozdobíme citronem, přidáme rajčatovou směs, posypeme najemno nasekanou petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem, bagetou, nebo vařenými bramborami.