Kakaový chlebíček s černým česnekem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g másla
- 200 ml vody
- 240 g hladké mouky
- 250 g cukru
- 40 g kakaa
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- 3 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 6 stroužků černého česneku
- 120 g crème fraîche
Postup Kakaový chlebíček s černým česnekem
Postup přípravy receptu
-
Vodu a máslo rozkrájené na kousky zahřejeme. Až se máslo rozpustí, necháme trochu zchladnout.
Prosátou mouku, cukr, kakao, sodu a sůl promícháme.
Za stálého míchání metličkou tenkým pramínkem přiléváme zchladlé máslo s vodou do směsi mouky (já používám robota).
Do hladké směsi bez žmolků zapracujeme postupně jedno vejce po druhém. Přidáme vanilkový extrakt.
Oloupané stroužky česneku rozmačkáme vidličkou na kašičku a dobře rozmícháme s crème fraîche, aby nezůstal žádný shluk česneku a směs zapracujeme do těsta.
Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180ºC asi 30-40 minut, propečení kontrolujeme špejlí.