Vanilkové rohlíčky - lískooříškové

Recepty, Cukroví

Suroviny

240 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
200 g másla
110 g umletých ořechů (lískové, mandle, vlašské)
1 vanilkový cukr
1 vejce
Na obalení:
100 g moučkového cukru
2 sáčky vanilkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejte hladkou mouku spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem. K suché směsi přisypte namleté ořechy a promíchejte. Uprostřed suché směsi udělejte důlek a do něj dejte 1 vejce a kolem dokola dejte změklé máslo, nakrájené na kousky. Vypracujte hladké těsto. To zabalte do potravinové fólie a uložte ho do lednice do druhého dne.

  2. Druhý den těsto rozdělte na díly a z každého vyválejte silnější prameny. Pramen rozdělte na jednotlivé díly a z nich ještě vyválejte a dotvarujte rohlíčky.

  3. Rohlíčky dejte na plech, vyložený pečícím papírem. Pečte je v předehřáté troubě na 180°C stupňů 15 minut.

  4. Po upečení nechte rohlíčky mírně vychladnout a pak je obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!