Vepřová panenka s medvědím česnekem v listovém těstě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové panenky
sůl
pepř
pesto z medvědího česneku nebo mletý špenát
listové těsto
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 180 stupňů (horní, dolní pečení s ventilátorem) Rozválíme listové těsto a přeneseme je na plech s pečícím papírem. Položíme na něj panenku, kterou osolíme, opepříme a potřeme z obou stran pořádnou vrstvou pesta z medvědího česneku.

  2. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a zabalíme panenku do těsta obdobně jako u štrúdlu. Opět celé potřeme vejcem, je možné ještě posypat sezamovými semínky.

  3. Dáme do předehřáté trouby a při 180 stupních pečeme 30 minut. Po upečení necháme ještě 5 minut dojít. Maso by mělo být krasně měkoučké a těsto na povrchu křupavé. Podávala jsem s vařenými brambory a čalamádou ze zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!