Kadlíkovy předvýplatové francouzské brambory
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 2 kg malých starých brambor
- 40 dkg točeného salámu
- 2 špekáčky
- 15 dkg uzeného bůčku
- 2 cibule
- 6 vajec
- tavený sýr s Nivou
- tavený sýr se šunkou
- tavený sýr s Hermelínem
- sádlo
- vepřový vývar
- sůl
- pepř
- tymián
- česnek
- zelená petrželka
Postup Kadlíkovy předvýplatové francouzské brambory
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit brambory i se slupkou. Na plech dáme oříšek sádla a nakrájené cibule. Na kousky nakrájíme i kabanos a k tomu můžeme přikrojit i špekáčky nebo uzený bůček. Směs pokmínujte, opepřete, posolte, posypte troškou tymiánu a podlijte vývarem.
Uvařené brambory oloupejte a přetlačte přes kolečko a smíchejte s opečenou uzeninovou směsí. Dejte na pekáč a vrch potřete ochucenými tavenými sýry a opět podlijeme vývarem, posypeme petrželkou a dáme do trouby.
Když se sýr pěkně rozteče a zezlátne, zalijeme brambory rozkvedlanými osolenými vajíčky a ještě 10 minut dopečeme.