Kadlíkovy předvýplatové francouzské brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 kg malých starých brambor
40 dkg točeného salámu
2 špekáčky
15 dkg uzeného bůčku
2 cibule
6 vajec
tavený sýr s Nivou
tavený sýr se šunkou
tavený sýr s Hermelínem
sádlo
vepřový vývar
sůl
pepř
tymián
česnek
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit brambory i se slupkou. Na plech dáme oříšek sádla a nakrájené cibule. Na kousky nakrájíme i kabanos a k tomu můžeme přikrojit i špekáčky nebo uzený bůček. Směs pokmínujte, opepřete, posolte, posypte troškou tymiánu a podlijte vývarem.

  2. Uvařené brambory oloupejte a přetlačte přes kolečko a smíchejte s opečenou uzeninovou směsí. Dejte na pekáč a vrch potřete ochucenými tavenými sýry a opět podlijeme vývarem, posypeme petrželkou a dáme do trouby.

  3. Když se sýr pěkně rozteče a zezlátne, zalijeme brambory rozkvedlanými osolenými vajíčky a ještě 10 minut dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!