Kančí na jablkách a červeném víně pro Andrejku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g kančí kýty
4 lžíce oleje
1-2 cibule
2 jablka
250 g žampionů
hrst tymiánu (hrst čerstvých lístků nebo lžička sušeného)
2 hřebíčky
20 g hladké mouky
4 lžičky brusinek
4 plátky citronu na přízdobu
mletý pepř
2 bobkové listy
3 kuličky jalovce
2 lžíce koření divočina
250 ml suchého červeného vína např. Modrý Portugal
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky přibližně 4x4 cm asi jako na guláš, osolíme a opepříme.

  2. Na tuku osmažíme do hněda cibuli, přidáme maso, orestujeme, přidáme bobkový list a ostatní koření.

  3. Mírně podlijeme a dusíme doměkka spolu s krájenými a oloupanými jablky.

  4. Maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, po zhoustnutí zalijeme vínem, prošleháme a provaříme, vše přecedíme, včetně jablek. Kdo chce, může jablka vyndat spolu s masem.

  5. Přidáme brusinky a plátky žampionů, necháme chvilku povařit a dochutíme solí, event. čerstvě drceným pepřem.

  6. Na talířích doplníme plátkem citronu a brusinkami.

  7. Podáváme s houskovým, či bramborovým knedlíkem nebo jako já, se špeclemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!