Kančí na jablkách a červeném víně pro Andrejku
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 500 g kančí kýty
- 4 lžíce oleje
- 1-2 cibule
- 2 jablka
- 250 g žampionů
- hrst tymiánu (hrst čerstvých lístků nebo lžička sušeného)
- 2 hřebíčky
- 20 g hladké mouky
- 4 lžičky brusinek
- 4 plátky citronu na přízdobu
- mletý pepř
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky jalovce
- 2 lžíce koření divočina
- 250 ml suchého červeného vína např. Modrý Portugal
- sůl
Postup Kančí na jablkách a červeném víně pro Andrejku
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky přibližně 4x4 cm asi jako na guláš, osolíme a opepříme.
Na tuku osmažíme do hněda cibuli, přidáme maso, orestujeme, přidáme bobkový list a ostatní koření.
Mírně podlijeme a dusíme doměkka spolu s krájenými a oloupanými jablky.
Maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, po zhoustnutí zalijeme vínem, prošleháme a provaříme, vše přecedíme, včetně jablek. Kdo chce, může jablka vyndat spolu s masem.
Přidáme brusinky a plátky žampionů, necháme chvilku povařit a dochutíme solí, event. čerstvě drceným pepřem.
Na talířích doplníme plátkem citronu a brusinkami.
Podáváme s houskovým, či bramborovým knedlíkem nebo jako já, se špeclemi.