Linecké vitrážky

Recepty, Zdobení

Suroviny

Těsto linecké klasické nebo jakékoliv podobné - já používám těsto na Slepované koláčky - v podstatě linecké s pudinkovým práškem:
http://www.toprecepty.cz/recept/16474-slepovane-kolacky/
tvrdé bonbony typu BON PARI - roztlouct co nejjemněji

Postup přípravy receptu

  1. Těsto rozválet, vykrajovat různé tvary a přenést je na plech vyložený pečícím papírem. Pak malinkými formičkami vykrájet středy a do vzniklých otvorů nasypat vždy trochu roztlučených bonbonů.

  2. Plech vložit do trouby vyhřáté na cca 160 - 180°C (podle trouby) a péct jako linecké těsto do světlounce růžova. Když se nezadaří a jsou trochu tmavší, také jsou dobré.

  3. Pečené nechat vychladnout na rovném podkladu.

  4. Vychladlé už stačí jen trochu pocukrovat po okrajích;já je ještě slepila marmeládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!