Brokolicový krém s vlašskými ořechy

Recepty, Polévky

Suroviny

1 brokolice
kelímek smetany na vaření Profesionál 19%
1 l zeleninového vývaru nejlépe domácího
100 g jader vlašských ořechů
sůl
pepř
Pokud budeme dělat vývar doma, pak ještě:
3 mrkve
1/2 většího celeru
petržel
cibule
pórek
petrželovou nebo celerovou nať
pár kuliček celého pepře
2 kuličky nového koření
sůl
plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Děláme-li vývar doma, na rozpuštěném másle necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou nebo nahrubo nastrouhanou zeleninu, koření, osolíme a restujeme cca 10 min.

  2. Zalijeme vařící vodou, přidáme nať a vaříme do změknutí zeleniny, což trvá cca 15 min.

  3. Do vývaru přidáme i okrájené a očištěné košťály z brokolice. Poté scedíme. Zeleninu použijeme k dalšímu vaření nebo si ji zamrazíme.

  4. Brokolici rozebereme na růžičky, omyjeme a vložíme do vroucího vývaru a vaříme do změknutí brokolice, což je za 15 min.

  5. Poté přidáme ořechy, vlijeme smetanu, necháme přejít varem a ponorným mixérem rozmixujeme do hladkého krému. Můžeme ještě propasírovat přes husté sítko.

  6. Na talířích zdobíme kouskem celého ořechu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!