Krkovička v pikantním přelivu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g kvalitní krkovičky
Na marinádu:
2 dcl suchého bílého vína (já používám Müllera)
3 PL brusinek ve vlastní šťávě nebo brusinkové omáčky
3 PL omáčky sambal oelek – z červeného chilli
2 PL Lesního medu
1 KL uzené papriky
1 KL kurkumy
Bílý pepř
sůl dle chuti
Na dokončení - 1 smetana na vaření
Olej na dušení

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu smícháme a rozetřeme do hladka veškeré ingredience. Chuť by měla být příjemně sladkokyselá a ne moc pálivá. Rozkrájenou krkovičku tam vložíme a marinujeme alespoň 2 hodiny.

  2. Vložíme do kastrolu s trochou rozpáleného oleje, prudce orestujeme, zalijeme marinádou jen do výšky masa a dusíme do měkka. Kontrolujeme, zda je dost té marinády, když tak přidáme, ale ne víc než do výšky masa!

  3. Na závěr vlijeme do směsi smetanu a jen prohřejeme. Jako přílohu jsem volila bramborový knedlík, určitě by šla i rýže, těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!