Krkovička v pikantním přelivu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g kvalitní krkovičky
- Na marinádu:
- 2 dcl suchého bílého vína (já používám Müllera)
- 3 PL brusinek ve vlastní šťávě nebo brusinkové omáčky
- 3 PL omáčky sambal oelek – z červeného chilli
- 2 PL Lesního medu
- 1 KL uzené papriky
- 1 KL kurkumy
- Bílý pepř
- sůl dle chuti
- Na dokončení - 1 smetana na vaření
- Olej na dušení
Postup Krkovička v pikantním přelivu
Postup přípravy receptu
-
Na marinádu smícháme a rozetřeme do hladka veškeré ingredience. Chuť by měla být příjemně sladkokyselá a ne moc pálivá. Rozkrájenou krkovičku tam vložíme a marinujeme alespoň 2 hodiny.
Vložíme do kastrolu s trochou rozpáleného oleje, prudce orestujeme, zalijeme marinádou jen do výšky masa a dusíme do měkka. Kontrolujeme, zda je dost té marinády, když tak přidáme, ale ne víc než do výšky masa!
Na závěr vlijeme do směsi smetanu a jen prohřejeme. Jako přílohu jsem volila bramborový knedlík, určitě by šla i rýže, těstoviny.