Dýňový kompot s ananasem, zavařený v myčce
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1. den
- 4,5 kg na kostičky nakrájené dýně
- 330 ml octa
- 10 litrový hrnec/kbelík
- 2. den
- 1 kg cukru
- 2 velká skořice
- 10 hřebíčků
- 2 limety/citron (bez slupky na kolečka)
- 2,7 – 3 litry vody
- 1 plechovka ananasu
Postup Dýňový kompot s ananasem, zavařený v myčce
Postup přípravy receptu
-
První den dýni očistíme, vydlabeme, okrájíme slupku a nakrájíme na kostičky. Dýni zalijeme octem a vodou, zatížíme např.talířem, aby byla dýně potopená, zakryjeme a dáme do chladna.
Druhý den vodu, ve které se macerovala dýně, musíme vylít!
Vše svaříme cca 2 - 5 minut, aby dýně tzv. zesklovatěla, jakoby zprůhlední (změní barvu), ale aby zůstala stále křupavá.
Koření raději vyndáme.
Ještě horké plníme do sklenic a zavařujeme: Do prázdné myčky naskládáme sklenice (velké dolů, menší možno i nahoru) tak, aby se nedotýkaly, zapneme intenzivní program na 70-80 °C a necháme projít celý cyklus, poté klasicky vyndáme a otočíme dnem vzhůru.