Dýňový kompot s ananasem, zavařený v myčce

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1. den
4,5 kg na kostičky nakrájené dýně
330 ml octa
10 litrový hrnec/kbelík
2. den
1 kg cukru
2 velká skořice
10 hřebíčků
2 limety/citron (bez slupky na kolečka)
2,7 – 3 litry vody
1 plechovka ananasu

Postup přípravy receptu

  1. První den dýni očistíme, vydlabeme, okrájíme slupku a nakrájíme na kostičky. Dýni zalijeme octem a vodou, zatížíme např.talířem, aby byla dýně potopená, zakryjeme a dáme do chladna.

  2. Druhý den vodu, ve které se macerovala dýně, musíme vylít!

  3. Vše svaříme cca 2 - 5 minut, aby dýně tzv. zesklovatěla, jakoby zprůhlední (změní barvu), ale aby zůstala stále křupavá.

  4. Koření raději vyndáme.

  5. Ještě horké plníme do sklenic a zavařujeme: Do prázdné myčky naskládáme sklenice (velké dolů, menší možno i nahoru) tak, aby se nedotýkaly, zapneme intenzivní program na 70-80 °C a necháme projít celý cyklus, poté klasicky vyndáme a otočíme dnem vzhůru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!