Jahodový moučníček

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
200ml vlažné vody
1/2 dcl oleje
400g polohrubé mouky
kypřící prášek
200g cukru krupice
kakao
Na tvarohový krém:
250g másla
200g cukru moučky
250g tvarohu
Na dohotovení:
hořká čokoláda
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Z vajec, cukru, vlažné vody, oleje,mouky, kakaa a prášku do pečiva vymícháme těsto, které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct, poté necháme buchtu vychladnout.

  2. Mezitím si připravíme krém: vyšleháme máslo a cukr moučku, přidáme tvaroh. Na vystydlou buchtu namažeme hotový krém, na něj hustě poklademe jahody (čím víc,tím líp) a nakonec na celou buchtu nastrouháme na jemném struhadle celou hořkou čokoládu.

  3. Dáme vychladit. Vychlazená je naprosto dokonalá. Dá se dělat i ze zamrazených jahod (dělávám během roku také, ale ty pak pustí šťávu, takže je to více rozteklé, nejlepší je z čerstvých.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!