Jahodový moučníček
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vejce
- 200ml vlažné vody
- 1/2 dcl oleje
- 400g polohrubé mouky
- kypřící prášek
- 200g cukru krupice
- kakao
- Na tvarohový krém:
- 250g másla
- 200g cukru moučky
- 250g tvarohu
- Na dohotovení:
- hořká čokoláda
- jahody
Postup Jahodový moučníček
Postup přípravy receptu
-
Z vajec, cukru, vlažné vody, oleje,mouky, kakaa a prášku do pečiva vymícháme těsto, které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct, poté necháme buchtu vychladnout.
Mezitím si připravíme krém: vyšleháme máslo a cukr moučku, přidáme tvaroh. Na vystydlou buchtu namažeme hotový krém, na něj hustě poklademe jahody (čím víc,tím líp) a nakonec na celou buchtu nastrouháme na jemném struhadle celou hořkou čokoládu.
Dáme vychladit. Vychlazená je naprosto dokonalá. Dá se dělat i ze zamrazených jahod (dělávám během roku také, ale ty pak pustí šťávu, takže je to více rozteklé, nejlepší je z čerstvých.)