Mražený pečený čaj
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 3 broskve
- 3 hrsti ostružin
- 3 hrsti jahod
- 3 velká jablka
- 2 lžičky skořice
- 1 celá skořice
- 8 ks hřebíčku
- 3 hrnky cukru (může být třtinový)
- 1 vanilkový cukr
- rumová tresť
- vanilková tresť (nebo rum)
- 1 dl vody
Postup Mražený pečený čaj
Postup přípravy receptu
-
Ovoce dobře omyjeme, neloupeme, nakrájíme na větší kostky (asi 2x2 cm). Vložíme do pekáče, přidáme koření, cukr, tresť a podlijeme. Pečeme odkryté v troubě při 170°C, občas promícháme. V případě potřeby podlijeme troškou vody. Pak vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Když je směs vlažná, lžičkou ji vkládáme do ledových tvořítek nebo menších kelímků s víčky. Zamrazíme. Směs je husté konzistence a je lepkavá, takže ji lze postupně z kelímků odebírat lžičkou. Na hrnek o objemu 230 ml dáváme 4 lžičky směsi, není třeba doslazovat.