Mražený pečený čaj

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

3 broskve
3 hrsti ostružin
3 hrsti jahod
3 velká jablka
2 lžičky skořice
1 celá skořice
8 ks hřebíčku
3 hrnky cukru (může být třtinový)
1 vanilkový cukr
rumová tresť
vanilková tresť (nebo rum)
1 dl vody

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce dobře omyjeme, neloupeme, nakrájíme na větší kostky (asi 2x2 cm). Vložíme do pekáče, přidáme koření, cukr, tresť a podlijeme. Pečeme odkryté v troubě při 170°C, občas promícháme. V případě potřeby podlijeme troškou vody. Pak vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

  2. Když je směs vlažná, lžičkou ji vkládáme do ledových tvořítek nebo menších kelímků s víčky. Zamrazíme. Směs je husté konzistence a je lepkavá, takže ji lze postupně z kelímků odebírat lžičkou. Na hrnek o objemu 230 ml dáváme 4 lžičky směsi, není třeba doslazovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!