Vepřový řízek plněný mozzarellou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 přibližně stejně velké řízky (krkovička, kotleta)
cca 5 - 8 mm hrubý plátek mozzarelly (nejlépe hranaté)
1 utřený stroužek česneku
sůl
pepř
Trojobal:
hladká mouka
vejce
strouhanka
plátky mandlí
Na smažení:
sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Mozzarellu potřeme česnekem. Plátky masa, měly by být tenčí, naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Mezi dva plátky vložíme sýr tak, aby byl kousek od krajů. Paličkou sklepneme okraje masa.

  3. Obalíme v mouce, vejci a strouhance smíchané s mandlemi. Smažíme pozvolna v rozehřátém oleji z obou stran.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!