Lehce pikantní kuře na švestkách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře nebo 4 kuřecí stehna
2 cibule
3-5 stroužků česneku
cca 20 ks švestek
1 červená feferonka
1 citron
sůl
1 lžíce koření Gyros

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme, očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme, naskládáme do pekáčku, pokapeme šťávou z citronu a posypeme kořením.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky a spolu s oloupanými a rozkrojenými stroužky česneku, půlkami vypeckovaných švestek a nadrobno pokrájenou feferonkou přidáme k masu. Necháme odležet, nejlépe přes noc, v lednici.

  3. Kuře pak pečeme v troubě vyhřáté na 180°C (nebo podle zkušeností s vlastní troubou) doměkka a dozlatova. Výsledkem je šťavnaté maso se sladko-kyselo-pikantní šťávičkou. Lze podávat s rýží, vařenými brambory (my jsme měli s lokšemi).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!