Lehce pikantní kuře na švestkách
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře nebo 4 kuřecí stehna
- 2 cibule
- 3-5 stroužků česneku
- cca 20 ks švestek
- 1 červená feferonka
- 1 citron
- sůl
- 1 lžíce koření Gyros
Postup Lehce pikantní kuře na švestkách
Postup přípravy receptu
-
Kuře omyjeme, očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme, naskládáme do pekáčku, pokapeme šťávou z citronu a posypeme kořením.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky a spolu s oloupanými a rozkrojenými stroužky česneku, půlkami vypeckovaných švestek a nadrobno pokrájenou feferonkou přidáme k masu. Necháme odležet, nejlépe přes noc, v lednici.
Kuře pak pečeme v troubě vyhřáté na 180°C (nebo podle zkušeností s vlastní troubou) doměkka a dozlatova. Výsledkem je šťavnaté maso se sladko-kyselo-pikantní šťávičkou. Lze podávat s rýží, vařenými brambory (my jsme měli s lokšemi).