Kapustovo-cuketové karbanátky s ovesnými vločkami
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 400 g uvařené a posekané kapusty
- 300 g cukety nastrouhané nahrubo
- 100-150 g ovesných vloček
- 2 stroužky propasírovaného česneku
- 1 vejce
- libeček nebo pažitka
- mletý pepř
- muškátový oříšek
- sůl
- olej
Postup Kapustovo-cuketové karbanátky s ovesnými vločkami
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme všechny uvedené suroviny, dobře promícháme a necháme cca půl hodiny stát, aby vločky vsákly přebytečnou tekutinu.
Tvoříme karbanátky, které můžeme ještě lehce obalit ve strouhance, ale není to nutné, karbanátky dobře drží pohromadě. Karbanátky z obou stran smažíme na pánvi v rozpáleném oleji.