Bůček pečený na rozmarýnu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového bůčku
2 velké cibule
5 stroužků česneku
2 větší mrkve
2 velké snítky rozmarýnu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bůček nakrájíme na porce, kůžičku nařežeme do mřížky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev oloupeme a pokrájíme na kolečka, česnek na plátky. Vše dáme do pekáčku a promícháme se solí, mletým pepřem a nasekaným rozmarýnem.

  2. Do pekáčku přidáme porce bůčku kůží dolů a podlijeme skleničkou vody. Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě na cca 200°asi 1 hodinu. Pak sundáme alobal a necháme maso opéct do červena, poté obrátíme kůží nahoru a pečeme dál, dokud kůžička není opečená (celkem asi 30 min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!