Tyčky se škvarky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 150 ml vody
- lžička cukru
- 1,5 lžičky soli
- 15 g droždí
- 1,5 lžičky drceného kmínu
- necelou 1/2 lžičku sušeného česneku
- 60-65 g mletých škvarků (ne škvarkové pomazánky, to je něco jiného)
- 300 g hladké mouky
Postup Tyčky se škvarky
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout.
Vykynuté propracujeme, rozdělíme na dílky (měla jsem jich 24), z každého uválíme co nejdelší a nejtenčí tyčku a dáme kynout na 2 plechy.
Po vykynutí upečeme ve vyhřáté troubě – 10 minut při 200°C, pak teplotu snížíme na 160-170°C a dopečeme (dosušíme) do křupava.