Tyčky se škvarky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

150 ml vody
lžička cukru
1,5 lžičky soli
15 g droždí
1,5 lžičky drceného kmínu
necelou 1/2 lžičku sušeného česneku
60-65 g mletých škvarků (ne škvarkové pomazánky, to je něco jiného)
300 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout.

  2. Vykynuté propracujeme, rozdělíme na dílky (měla jsem jich 24), z každého uválíme co nejdelší a nejtenčí tyčku a dáme kynout na 2 plechy.

  3. Po vykynutí upečeme ve vyhřáté troubě – 10 minut při 200°C, pak teplotu snížíme na 160-170°C a dopečeme (dosušíme) do křupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!