Slepice na paprice s citronovou šťávou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 slepice
1 velká mrkev
1 velká cibule
1 malá petržel
2-3 lžičky sladké papriky
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
sůl
pepř
mouka na zahuštění (já použila směs lupinové, jáhlové a klasické hladké)
olej
(celerová nať)
citrónová šťáva
máslo

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci rozpalte olej a orestujte na něm oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli, dokud nezhnědne, trvá to asi 15 minut. Přisypte sladkou papriku, zamíchejte nechte pár vteřin opékat. Zalijte studenou vodou. Přidejte rozpůlenou slepici, zeleninu, koření, sůl, pepř a pokud máte, nať celeru. Zavřete víko a duste asi hodinu a půl.

  2. Když je slepice měkká, vyndejte ji bokem společně s bobkovým listem a novým kořením. Obsah hrnce rozmixujte do hladka. Zapněte plotýnku a přiveďte k varu. V misce si připravte záklechtku z mouky a vody. Za stálého míchání pomalu vlévejte do omáčky, aby byla hustá podle vaší chuti. Nechte provařit 20 minut, aby se vyvařila chuť mouky.

  3. Oberte maso a nakrájejte. Když je omáčka provařená, vypněte plotnu, zakápněte citrónovou šťávou a přidejte velkou lžíci másla. Nechte máslo pozvolna rozpustit, rozmíchejte.

  4. Servírujte s těstovinami, rýží, knedlíkem či kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!