Slepice na paprice s citronovou šťávou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 slepice
- 1 velká mrkev
- 1 velká cibule
- 1 malá petržel
- 2-3 lžičky sladké papriky
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- sůl
- pepř
- mouka na zahuštění (já použila směs lupinové, jáhlové a klasické hladké)
- olej
- (celerová nať)
- citrónová šťáva
- máslo
Postup Slepice na paprice s citronovou šťávou
Postup přípravy receptu
-
V tlakovém hrnci rozpalte olej a orestujte na něm oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli, dokud nezhnědne, trvá to asi 15 minut. Přisypte sladkou papriku, zamíchejte nechte pár vteřin opékat. Zalijte studenou vodou. Přidejte rozpůlenou slepici, zeleninu, koření, sůl, pepř a pokud máte, nať celeru. Zavřete víko a duste asi hodinu a půl.
Když je slepice měkká, vyndejte ji bokem společně s bobkovým listem a novým kořením. Obsah hrnce rozmixujte do hladka. Zapněte plotýnku a přiveďte k varu. V misce si připravte záklechtku z mouky a vody. Za stálého míchání pomalu vlévejte do omáčky, aby byla hustá podle vaší chuti. Nechte provařit 20 minut, aby se vyvařila chuť mouky.
Oberte maso a nakrájejte. Když je omáčka provařená, vypněte plotnu, zakápněte citrónovou šťávou a přidejte velkou lžíci másla. Nechte máslo pozvolna rozpustit, rozmíchejte.
Servírujte s těstovinami, rýží, knedlíkem či kuskusem.