Pečený králík s hrubozrnnou hořčicí, paprikou a rajčaty s bramborovo-jablečnou kaší

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 kusy králíka
2 rajčata
1 střední žlutá paprika
hrubozrnná hořčice
2 stroužky česneku
sůl
olivový olej
Kaše:
6 brambor
2 jablka
kousek celeru
drcený kmín (špetka)
plátek másla
mléko dle potřeby
Salát:
okurka
bylinková sůl
(moučkový cukr)
ocet
olej pro studenou kuchyni

Postup přípravy receptu

  1. Omytá rajčata a papriku nakrájejte na kostičky a dejte do pekáče, osolte a zakápněte olivovým olejem, zhruba jednu lžíci. Naporcovaného králíka osolte a namažte hořčicí. Maso položte na zeleninu. Podlijte trochou vody, aby byl králík ani ne z půlky ponořený. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky a položte na maso a zeleninu. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi dvě hodiny do měkka.

  2. Zhruba 30 minut před koncem pečení si připravte na kaši. Oloupané brambory, celer a jablka nakrájejte na kostičky a společně s drceným kmínem a solí vařte ve vodě do měkka.

  3. Když je uvařeno, rozšlehejte společně s vlažným mlékem a máslem na kaši.

  4. Salát připravíte tak, že nastrouháte okurku nahrubo a ochutíte solí, cukrem, octem a olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!