Pečený králík s hrubozrnnou hořčicí, paprikou a rajčaty s bramborovo-jablečnou kaší
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 4 kusy králíka
- 2 rajčata
- 1 střední žlutá paprika
- hrubozrnná hořčice
- 2 stroužky česneku
- sůl
- olivový olej
- Kaše:
- 6 brambor
- 2 jablka
- kousek celeru
- drcený kmín (špetka)
- plátek másla
- mléko dle potřeby
- Salát:
- okurka
- bylinková sůl
- (moučkový cukr)
- ocet
- olej pro studenou kuchyni
Postup Pečený králík s hrubozrnnou hořčicí, paprikou a rajčaty s bramborovo-jablečnou kaší
Postup přípravy receptu
-
Omytá rajčata a papriku nakrájejte na kostičky a dejte do pekáče, osolte a zakápněte olivovým olejem, zhruba jednu lžíci. Naporcovaného králíka osolte a namažte hořčicí. Maso položte na zeleninu. Podlijte trochou vody, aby byl králík ani ne z půlky ponořený. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky a položte na maso a zeleninu. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi dvě hodiny do měkka.
Zhruba 30 minut před koncem pečení si připravte na kaši. Oloupané brambory, celer a jablka nakrájejte na kostičky a společně s drceným kmínem a solí vařte ve vodě do měkka.
Když je uvařeno, rozšlehejte společně s vlažným mlékem a máslem na kaši.
Salát připravíte tak, že nastrouháte okurku nahrubo a ochutíte solí, cukrem, octem a olejem.