Zlatý pstruh na bylinkách se zeleninovými špízy
Recepty, RybySuroviny
- 800 g ryby Zlatý pstruh
- kerblík
- petrželka
- kopr
- hrubá sůl
- pepř
- celý kmín
- olivový olej
- 100 g Parmské šunky nebo zauzené slaniny
- šťáva z 1 citronu
- zelenina na špízy podle každého:
- cuketa
- cherry rajčátka
- cibule
- paprika
- máslo
Postup Zlatý pstruh na bylinkách se zeleninovými špízy
Postup přípravy receptu
-
Vykuchanou rybu dobře vymyjeme, osušíme, osolíme hrubou solí, opepříme a pokapame citronovou šťávou, zakápneme olivovým olejem a dáme do chladu nejlépe do druhého dne (můžeme ho dát do chladu i třeba jen na jednu - dvě hodiny).
Druhý den do bříška pstruha vložíme pokrájené kousky parmské šunky, zasypeme okapanými a nasekanými bylinkami.
Na rybce uděláme pár zářezů, (můžeme do nich vložit plátky másla), posypeme kmínem, malinko sypneme i hrubou solí, vložíme na grilovací tácky a grilujeme 6 minut z každé strany pěkně dozlatova.
Špízy se zeleninou vložíme na grilovací tácek vedle pstruhů a grilujeme společně s rybkou. Podáváme s opečeným bramborem.