Zlatý pstruh na bylinkách se zeleninovými špízy

Recepty, Ryby

Suroviny

800 g ryby Zlatý pstruh
kerblík
petrželka
kopr
hrubá sůl
pepř
celý kmín
olivový olej
100 g Parmské šunky nebo zauzené slaniny
šťáva z 1 citronu
zelenina na špízy podle každého:
cuketa
cherry rajčátka
cibule
paprika
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchanou rybu dobře vymyjeme, osušíme, osolíme hrubou solí, opepříme a pokapame citronovou šťávou, zakápneme olivovým olejem a dáme do chladu nejlépe do druhého dne (můžeme ho dát do chladu i třeba jen na jednu - dvě hodiny).

  2. Druhý den do bříška pstruha vložíme pokrájené kousky parmské šunky, zasypeme okapanými a nasekanými bylinkami.

  3. Na rybce uděláme pár zářezů, (můžeme do nich vložit plátky másla), posypeme kmínem, malinko sypneme i hrubou solí, vložíme na grilovací tácky a grilujeme 6 minut z každé strany pěkně dozlatova.

  4. Špízy se zeleninou vložíme na grilovací tácek vedle pstruhů a grilujeme společně s rybkou. Podáváme s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!