Jarní vaječný salát

Recepty, Saláty

Suroviny

2 hlavičky salátu Little gem (mini varianta římského salátu)
5 vařených vajec
plechovka tuňáku v oleji s chilli
1 oranžová kapie
2 PL vinné hořčice (lze nahradit Dijonskou)
100 g vinné omáčky
3 PL sterilované červené řepy s křenem
2 PL strouhaného křenu
3 PL nálevu z řepy
Dle chuti:
sůl
pepř
ocet
citronová šťáva
několik kapek oleje
petrželka
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Na nálev smícháme hořčici, vinnou omáčku, nálev z řepy, přidáme křen, okapaný olej z tuňáka, bylinky a dochutíme dle své chuti.

  2. Salát očistíme, opláchneme, obereme z něj vrchní největší listy podle počtu porcí. Zbylý salát nakrájíme na malé kousky. Papriku taktéž nakrájíme a i se salátem přidáme do nálevu, opatrně promícháme. Okapaného tuňáka vmícháme do salátu, vejce nakrájíme na kostičky a přidáme. Ještě případně dochutíme a necháme minimálně hodinu vychladit. Na talíř rozprostřeme jednotlivé listy salátu, pokapeme olejem a poklademe chlazeným salátem. Větší jedlíci si k salátu dají bagetku. Lehký oběd či večeře


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!