Jarní vaječný salát
Recepty, SalátySuroviny
- 2 hlavičky salátu Little gem (mini varianta římského salátu)
- 5 vařených vajec
- plechovka tuňáku v oleji s chilli
- 1 oranžová kapie
- 2 PL vinné hořčice (lze nahradit Dijonskou)
- 100 g vinné omáčky
- 3 PL sterilované červené řepy s křenem
- 2 PL strouhaného křenu
- 3 PL nálevu z řepy
- Dle chuti:
- sůl
- pepř
- ocet
- citronová šťáva
- několik kapek oleje
- petrželka
- pažitka
Postup Jarní vaječný salát
Postup přípravy receptu
-
Na nálev smícháme hořčici, vinnou omáčku, nálev z řepy, přidáme křen, okapaný olej z tuňáka, bylinky a dochutíme dle své chuti.
Salát očistíme, opláchneme, obereme z něj vrchní největší listy podle počtu porcí. Zbylý salát nakrájíme na malé kousky. Papriku taktéž nakrájíme a i se salátem přidáme do nálevu, opatrně promícháme. Okapaného tuňáka vmícháme do salátu, vejce nakrájíme na kostičky a přidáme. Ještě případně dochutíme a necháme minimálně hodinu vychladit. Na talíř rozprostřeme jednotlivé listy salátu, pokapeme olejem a poklademe chlazeným salátem. Větší jedlíci si k salátu dají bagetku. Lehký oběd či večeře