Steak na zeleném salátu s kozím sýrem a olivami
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 2 hovězí steaky (já použila kulatou hovězí plec)
- rukola
- polníček
- baby špenát
- červenolistý dubáček (celkem 100 g lístků)
- 100 g měkkého kozího sýra s bylinkami (např. od firmy President)
- 100 g červených a zelených oliv
- olivový olej
- 1 stroužek česneku
- citronová kůra
- citronová šťáva
- sůl
- citronový pepř
Postup Steak na zeleném salátu s kozím sýrem a olivami
Postup přípravy receptu
-
Smícháme cca 4PL olivového oleje s trochou soli, prolisovaným stroužkem česneku, citronovou kůrou a šťávou (množství dle chuti).
Sýr rukama rozdělíme na menší kusy a smícháme s olivami.
Salátové lístky opereme, vmícháme sýr s olivami (2PL si necháme stranou) a vše důkladně promícháme se zálivkou.
Maso pokojové teploty přejedeme válečkem, osolíme, opepříme citronovým pepřem. Na pánvi rozpálíme olivový olej a maso zprudka osmahneme, z každé strany 3 minuty - mě to stačí, mám ráda steak krvavý, kdo chce steak medium (viz. foto) - vloží steaky i s pánví na cca 6 minut do rozpálené trouby.
Hotové maso necháme 5 minut odpočinout a poté nakrájíme na plátky, které klademe na připravený salát, zdobíme lžící směsi sýra a oliv, co jsme si prve nechali stranou.