Maso s kari pastou a kokosovým mlékem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí prsa - 2 kusy
červená kari pasta
kokosové mléko
sůl
olej
cukr
rybí omáčka
Různé druhy zeleniny:
zelené fazolové lusky
paprika
pórek
cibule
mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Na pánev kápneme olej (olivový nebo slunečnicový) a kuřecí kousky opékáme zhruba 5 minut.

  2. K opečeným kuřecím kouskům přidáme 2 lžičky červené kari pasty a krátce restujeme. Pote přidáme celou konzervu kokosového mléka.

  3. Přidáme sůl, lžíci cukru (používám hnědý třtinový) a lžíci rybí omáčky. Dle potřeby lze více přisladit nebo přidat ještě trochu kari pasty.

  4. Do této směsi přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, kterou jen krátce prohřejeme, aby zůstala křupavá. Já v receptu použila mrkev, papriku a zelené lusky. Můžeme přidat i žampiony.

  5. Podáváme s ryží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!