Zapečená bramborová kaše s Hermelínem a slaninou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500-600 g brambor
- 50 g másla
- mléko nebo smetana
- 1 žloutek
- sůl
- 1 Hermelín
- 50 g anglické slaniny
- pažitka
Postup Zapečená bramborová kaše s Hermelínem a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme se solí do měkka. Uvařené brambory vyšleháme s máslem, mlékem na kaši a nakonec přidáme žloutek.
Slaninu nakrájíme na drobno. Zapékací misku lehce vymažeme máslem a vložíme kaši. Hermelín rozkrojíme na polovinu a vtlačíme do kaše.
Sýry posypeme slaninou, kdo chce, i oblíbeným kořením a vložíme pod rozpálený gril do trouby. Zapékáme do zezlátnutí brambor a sýru.
Hotové jídlo posypeme nakrájenou pažitkou a ihned podáváme.