Klobásky v zelí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 dobré klobásy (měla jsem myslivecké)
500 g kysaného zelí
1 kapie
1 cibule červená
1 cibule bílá
4 kozí rohy
chilli paprička
olej
pepř čerstvě mletý
sůl
cukr
a ocet podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Klobásy nakrájíme na kolečka, kapii a rohy na kousky, cibuli na půlkolečka. Pokud je zelí dlouhé, překrájíme ho.

  2. Na oleji opečeme klobásu, přidáme cibuli a kapii. Chvíli dusíme a přihodíme zelí a rohy. Vše krátce dusíme a dochutíme

  3. Necháme zchladnout a natlačíme do sklenice. Uzavřeme a skladujeme v lednici. Necháme uležet 1-2 dny, ale je to dobré hned po vychladnutí.

  4. Po uležení se zelí může ohřát a podávat třeba s brambory nebo chlebem. Ale studené je výbornou chuťovkou třeba na párty nebo grilovačku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!