Klobásky v zelí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 dobré klobásy (měla jsem myslivecké)
- 500 g kysaného zelí
- 1 kapie
- 1 cibule červená
- 1 cibule bílá
- 4 kozí rohy
- chilli paprička
- olej
- pepř čerstvě mletý
- sůl
- cukr
- a ocet podle chuti
Postup Klobásky v zelí
Postup přípravy receptu
-
Klobásy nakrájíme na kolečka, kapii a rohy na kousky, cibuli na půlkolečka. Pokud je zelí dlouhé, překrájíme ho.
Na oleji opečeme klobásu, přidáme cibuli a kapii. Chvíli dusíme a přihodíme zelí a rohy. Vše krátce dusíme a dochutíme
Necháme zchladnout a natlačíme do sklenice. Uzavřeme a skladujeme v lednici. Necháme uležet 1-2 dny, ale je to dobré hned po vychladnutí.
Po uležení se zelí může ohřát a podávat třeba s brambory nebo chlebem. Ale studené je výbornou chuťovkou třeba na párty nebo grilovačku.