Vepřové závitky s kysaným zelím a řepou pečenou ve smetaně
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky krkovice bez kosti
- 2 hrsti kysaného zelí
- 1 kvalitní klobása s vyšším obsahem masa
- lžička hořčice na potření plátků
- sůl
- pepř
- olej
- 1-2 červené řepy
- 1/2 kelímku smetany 31%
- 1 větvička rozmarýnu
- 1/2 lžičky Vegety (nemusí být)
- 2 stroužky česneku
- lžička hořčice
- 1 lžička olivového oleje
Postup Vepřové závitky s kysaným zelím a řepou pečenou ve smetaně
Postup přípravy receptu
-
Krkovici tence naklepeme, osolíme, opepříme, z vnitřní strany potřeme hořčicí, poklademe zelím, do středu dáme podélně rozkrojenou klobásu, svineme do roládek a sepneme párátkem.
Roládky ze všech stran opečeme na rozehřátém oleji, podlijeme vodou a na 190 stupňů pečeme v rozehřáté troubě asi 2 hodiny. Během pečení podléváme, podle potřeby přidáme trochu vody.
Řepu oloupeme a nakrájíme na plátky asi 1/2 cm. Dáme ji do misky, pokapeme olivovým olejem, přidáme utřený česnek, nasekaný rozmarýn, lžičku hořčice, osolíme, opepříme. Necháme odležet aspoň 1 hodinu.
Pak plátky naskládáme do pečící misky. Do poloviny kelímku smetany přidáme vegetu, promícháme a zalijeme řepu.
Pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut na 190-200 stupňů.