Vepřové závitky s kysaným zelím a řepou pečenou ve smetaně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovice bez kosti
2 hrsti kysaného zelí
1 kvalitní klobása s vyšším obsahem masa
lžička hořčice na potření plátků
sůl
pepř
olej
1-2 červené řepy
1/2 kelímku smetany 31%
1 větvička rozmarýnu
1/2 lžičky Vegety (nemusí být)
2 stroužky česneku
lžička hořčice
1 lžička olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici tence naklepeme, osolíme, opepříme, z vnitřní strany potřeme hořčicí, poklademe zelím, do středu dáme podélně rozkrojenou klobásu, svineme do roládek a sepneme párátkem.

  2. Roládky ze všech stran opečeme na rozehřátém oleji, podlijeme vodou a na 190 stupňů pečeme v rozehřáté troubě asi 2 hodiny. Během pečení podléváme, podle potřeby přidáme trochu vody.

  3. Řepu oloupeme a nakrájíme na plátky asi 1/2 cm. Dáme ji do misky, pokapeme olivovým olejem, přidáme utřený česnek, nasekaný rozmarýn, lžičku hořčice, osolíme, opepříme. Necháme odležet aspoň 1 hodinu.

  4. Pak plátky naskládáme do pečící misky. Do poloviny kelímku smetany přidáme vegetu, promícháme a zalijeme řepu.

  5. Pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut na 190-200 stupňů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!