Brynzový koláč se zelím a petrželkou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Suroviny na formu o průměru 24 cm:
400 g kysaného zelí
200 g lněných semínek
6 celých vajec
150 g brynzy
1 menší cibule
2-4 stroužky česneku
sůl
pepř
sádlo
čerstvá petrželka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Zelí si připravíme klasickým způsobem: Na sádle zpěníme cibulku, po chvíli přidáme zelí a dusíme asi 15 minut. Zelí se bude ještě péct, proto není třeba to přehánět, nicméně cibulový základ mu dodá šmak“.

  2. Lněná semínka si rozdrtíme v mixéru, smísíme s vodou a natlačíme na spodek dortové formy. Strčíme do trouby na 20 minut, tímto máme hotovo těsto.

  3. Do mixéru nyní vyklepneme 6 vajíček, přidáme špetku soli a trochu vody a vymixujeme dohladka. Zbytek už je naprosto jednoduchý, brynzu si nastrouháme nebo nakrájíme, smícháme s poloměkkým zelím a ušlehanými vajíčky.

  4. Nalijeme na těsto ze lněných semínek, promícháme s prolisovaným česnekem a zasypeme petrželkou. Při 200°C pečeme asi 50 minut, dokud povrch koláče nezezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!