Brynzový koláč

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
250 g polohrubé mouky
½ sáčku sušeného droždí
½ lžičky cukru
1 žloutek
30 g oleje
½ lžičky soli
150 ml mléka
Náplň:
250 g brynzy
80 ml jogurtu
100 g ve slupce vařených brambor
25 g másla
1 vejce
1 lžička sekaného kopru
½ lžičky mleté červené papriky
Dále:
50 g uzené slaniny
zelené olivy

Postup přípravy receptu

  1. Zo všetkých surovín vymiešame cesto a necháme 20 min kysnúť.

  2. Na náplň nastrúhame najemno zemiaky, pridáme ostatné ingrediencie a dobre premiešame.

  3. Vykysnuté cesto rozprestrieme do vymastenej okrúhlej koláčovej formy. Naň rozotrieme náplň tak, že necháme asi 1 cm okraj bez náplne. Vrch posypeme na malé kocôčky narezanou slaninou a polovicami olív. Necháme ešte 10 min podkysnúť.

  4. Pečieme na 180°C 25-30 minút.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!