Nepečený cheesecake s vaječným likérem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 100 g čokoládových máslových sušenek
- 100 g másla
- 500 g měkkého tvarohu
- 250 g krémového sýru bez příchuti (Lučina, Buko, Philadelphia)
- 75 g hořké čokolády
- 4 lžíce vaječného koňaku
- 4 lžíce cukr krupice
- 1 želatinový ztužovač (za studena)
- čokoládové tyčinky na ozdobu
Postup Nepečený cheesecake s vaječným likérem
Postup přípravy receptu
-
Máslové sušenky rozdrťte válečkem nebo mixérem a smíchejte s rozpuštěným máslem. Sušenky pak vtlačte na dno dortové formy o průměru 20 cm.
Želatinový ztužovač vyšlehejte dle návodu s vodou a přimíchejte k němu postupně tvaroh, sýr, vaječný koňak, cukr a nasekanou čokoládu.
Krémem zalijte sušenkový základ. Na vrch ledabyle rozmístěte čokoládové tyčinky (trubičky) a nechte přes noc v lednici ztuhnout.