Nepečený cheesecake s vaječným likérem

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g čokoládových máslových sušenek
100 g másla
500 g měkkého tvarohu
250 g krémového sýru bez příchuti (Lučina, Buko, Philadelphia)
75 g hořké čokolády
4 lžíce vaječného koňaku
4 lžíce cukr krupice
1 želatinový ztužovač (za studena)
čokoládové tyčinky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Máslové sušenky rozdrťte válečkem nebo mixérem a smíchejte s rozpuštěným máslem. Sušenky pak vtlačte na dno dortové formy o průměru 20 cm.

  2. Želatinový ztužovač vyšlehejte dle návodu s vodou a přimíchejte k němu postupně tvaroh, sýr, vaječný koňak, cukr a nasekanou čokoládu.

  3. Krémem zalijte sušenkový základ. Na vrch ledabyle rozmístěte čokoládové tyčinky (trubičky) a nechte přes noc v lednici ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!