Houby ve slaném nálevu

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg směsi václavek a klouzků klouzků bylo o něco víc
350 ml vody
1 lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. U václavek odstraníme nožky a všechny houby očistíme. Malé kousky necháme vcelku, větší překrojíme. Každý druh dáme zvlášť do misky.

  2. Do hlubšího hrnce dáme větší množství horké vody a přivedeme k varu. Do vařící vody nasypeme nejdříve václavky a vaříme 10minut. Poté přidáme klouzky a necháme vařit ještě 3minuty.Vše nalijeme do cedníku a propláchneme studenou vodou.

  3. Do hrnce dáme 350ml nové, čerstvé vody, osolíme a až voda začne vřít, přidáme propláchnuté houby. Na mírném plameni za častého promíchání vaříme 10minut a odstavíme.

  4. Čisté a vysušené sklenice naplníme do 3/4nejprve horkou“hustou“směsí, poté dolijeme zbylou horkou tekutinou a uzavřeme šroubovacími víčky.

  5. Takto připravené houby můžeme po otevření na cedníku propláchnout, nechat okapat a na cibulce připravit s vejcem jako smaženici, nebo můžeme použít do polévky, na omáčku, nebo pod maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!