Lahodný cizrnový salát

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1 balík cizrny 450 g
1/3 100 gramového sáčku rukoly
2 stroužky česneku
středně velká červená cibule
25 maličkých rajčátek
1 citron
sůl
4 polévkové lžíce strouhaného parmezánu nebo nastrouhané nivy - obojí je dobré
1/2 čajové lžičky roztlučeného římského kmínu
pepř černý nebo roztlučená malá sušená chilli paprička
5 lžic olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Den dopředu namočenou cizrnu vypláchneme studenou vodou a vaříme na mírném ohni 3 hodiny, aby jen slabě probublávala. Pěnu sbíráme. Po uvaření odcedíme, hodíme cizrnu do ledové vody a scedíme.

  2. V hmoždíři roztlučeme římský kmín, nakrájíme rajčátka. Cibuli nakrájíme na velmi jemno. Na jemném struhadle nastrouháme česnek - neprolisovávám. Rozkrájíme rukolu. Hodíme do cizrny, osolíme, opepříme (či okořeníme chilli papričkou). Vymačkáme do toho citrón, nalijeme olivový olej, nasypeme parmazán, promícháme.

  3. Může se to jíst hned, ale druhý den je to lepší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!