Koňakové košíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

TĚSTO:
250 g hladké mouky
120 g másla
60 g mletého cukru
2 žloutky
citrónová kůra
ZÁKLADNÍ MÁSLOVÝ KRÉM:
rum
vaječný koňak
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které plníme do formiček. Košíčky upečeme a necháme vychladnout.

  2. Potom vnitřek košíčků potřeme čokoládovou polevou. Až je čokoláda ztuhlá, nanášíme malou lžičkou do košíčků vaječný koňak. Košíčky dáme do chladničky, nejlépe přes noc.

  3. Na ztuhlý vaječný koňak cukrářským sáčkem s ozdobnou špičkou nanášíme čokoládový máslový krém. Finálně libovolně zdobíme čokoládovou polevou.

  4. Krém: Do základního máslového krému přidáme trochu rumu a podle chuti mírně rozpuštěnou čokoládou polevu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!