Marokánky - pomerančové, nejlepší
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 100 g ořechů vlašských mletých
- 100 g arašídů nesolených nasekaných /kešu/mandle/lískové...
- 100 g brusinek nakrájených /jakékoliv sušené ovoce...
- 100 g rozinek
- 200 g šlehačky
- 100 g cukru krupice
- 1 lžíce mouky hladké/mandlové/kokosové...
- kůra z celého v e l k é h o pomeranče
Postup Marokánky - pomerančové, nejlepší
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku svaříme šlehačku s moukou a cukrem, přidáme ořechy, ovoce, nastrouhanou kůru z celého pomeranče. Ořechy a ovoce volíme dle chuti a možností.
Na plech s pečícím papírem děláme placičky, pečeme na 150°C asi 15 minut - dle trouby a vámi požadované tvrdosti - my raději měkké vláčné.
Vystydlé pocákáme čokoládou - nemusíme.