Kečup“cibuláč“z papiňáku
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 2 kg cibule
- 2 kg rajčat
- 1 kg mrkve
- 1 velká feferonka
- 180 ml octa
- 2 lžíce soli
- 4 bobkové listy
- 7 hřebíčků
- 3 cm kousek celé skořice
- 10 kuliček nového koření
- větší snítka rozmarýnu
- 100 ml oleje
- 4 lžíce cukru(cibule i mrkev jsou sladké,takže každý podle své chuti)
Postup Kečup“cibuláč“z papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou zeleninu nakrájíme na čtvrtky a dáme do velkého papiňáku (8litrů, nebo rozdělíme do dvou menších). Přidáme všechno koření, nejlépe ve vajíčku na luhování čaje, pro snadnější vyjmutí. Přidáme ocet, sůl a rozmarýn. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 20 minut.
Po ochlazení hrnec otevřeme, odstraníme koření a vše ponorným mixérem rozmixujeme.
Rozmixovanou zeleninu propasírujeme přes cedník s jemnými oky do širšího kastrolu.
Kastrol dáme na největší plotýnku sporáku, přidáme olej a za občasného zamíchání necháme cca 15minut na silném plameni odpařit do námi požadované hustoty. Přidáme cukr a ještě chvilku povaříme.
Horké za pomocí trychtýře naplníme do sklenic a zavíčkujeme.