Pico de Gallo - salát v barvě mexické vlajky

Recepty, Saláty

Suroviny

5 středních rajčat
1 střední cibule
2 papričky jalapeňo nebo asi dvě velké lžíce nakládaných jalapeňos
3 stroužky česneku
2 lžičky čerstvého koriandru
1 limetka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechno nakrájíme. Rajčata nejdřív na polovinu, pak čtvrtiny a nakonec napříč na drobnější kousky. Cibuli najemno. Papričky nadrobno, pokud máte čerstvé, zbavte je semínek i klasických žilek. Česnek prolisujeme, čerstvý koriandr nasekáme nadrobno.

  2. Všechno smícháme. Doporučuje se přidat i nastrouhanou kůru limetky, ale pokud s tím máte problém, můžete kůru vypustit. Z limetky vymačkáme šťávu a nalijeme na salát. Opepříme a osolíme. Ještě dobře promícháme a dáme vychladit.

  3. Můžeme podávat samostatně nebo s kukuřičnými chipsy, případně jako součást náplně tacos. Ale raději si připravte k přikusování alespoň bílé pečivo, třeba bagetku, salát je opravdu dost ostrý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!