Rohlíkové placky se zelím
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 5 starších rohlíků (2-3 dny)
- 1 hrnek sterilovaného zelí sladkokyselého
- 1/2 hrnku láku ze zelí
- 1 menší na jemných slzičkách nastrouhaná cibule
- 3 větší na jemných slzičkách nastrouhané stroužky česneku
- 3 lžíce solamylu
- sůl
- mletý pepř
- drcený kmín podle chuti
- tuk na smažení (olej, sádlo)
- 1 hrnek=200 ml
Postup Rohlíkové placky se zelím
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme na drobné kostičky nakrájené rohlíky. Přidáme překrájené zelí i s lákem a necháme cca 15 minut uležet.
Poté rukou nebo šťouchadlem na brambory pořádně rozmělníme. Přidáme cibuli, česnek, koření a solamyl a vše důkladně promícháme. Těsto by mělo mít hustotu jako na bramboráky.
Do pánve na rozehřátý tuk klademe lžící menší hromádky, které vytvarujeme do placiček a pozvolna smažíme po obou stranách do zlatavé barvy.
Na papírové utěrce necháme odsát přebytečný tuk a servírujeme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.