Rohlíkové placky se zelím

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

5 starších rohlíků (2-3 dny)
1 hrnek sterilovaného zelí sladkokyselého
1/2 hrnku láku ze zelí
1 menší na jemných slzičkách nastrouhaná cibule
3 větší na jemných slzičkách nastrouhané stroužky česneku
3 lžíce solamylu
sůl
mletý pepř
drcený kmín podle chuti
tuk na smažení (olej, sádlo)
1 hrnek=200 ml

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme na drobné kostičky nakrájené rohlíky. Přidáme překrájené zelí i s lákem a necháme cca 15 minut uležet.

  2. Poté rukou nebo šťouchadlem na brambory pořádně rozmělníme. Přidáme cibuli, česnek, koření a solamyl a vše důkladně promícháme. Těsto by mělo mít hustotu jako na bramboráky.

  3. Do pánve na rozehřátý tuk klademe lžící menší hromádky, které vytvarujeme do placiček a pozvolna smažíme po obou stranách do zlatavé barvy.

  4. Na papírové utěrce necháme odsát přebytečný tuk a servírujeme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!