Lívance 1

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 vejce
300 g hladké mouky
špetka soli
velká polévková lžíce cukru krupice (nebo moučky)
1/2 l mléka
15 g droždí (cca 1/3 kostky)
šťáva z půl citronu
kávová lžička citronové kůry

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme kvásek: 1 dl mléka,1 kávová lžička cukru, 1 polévková lžíce mouky z celkového množství 15 g kvasnic Zamícháme a necháme cca 10 minut kynout.

  2. Vejce, zbytek cukru, sůl, citronovou kůru a šťávu vyšleháme šlehací metlou.

  3. Za stálého šlehání přidáme vzešlý kvásek, mouku. Vše důkladně vyšleháme. Necháme cca 20 až 30 minut kynout.

  4. Pak smažíme z obou stran na oleji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!